Triceps

Triceps Utrecht was uit haar ‘jasje’ gegroeid en verhuisde in 2015 naar een andere verdieping in hetzelfde gebouw. Zij vroeg SmilingFirst om de verbouwing van de nieuwe kantooretage te organiseren en te coördineren. Essentieel bij dit project was om de nieuwe etage aan te laten sluiten bij de ‘look en feel’ van hun bedrijf.

Wat hebben we gedaan?

 • Plan gemaakt en afgestemd (conform het beschikbare budget) voor de inrichting en verbouwing (kleurstellingen, functies ruimten, opstellingen bureaus, logistiek, etc.)
 • Aannemer gezocht voor de uitvoerende werkzaamheden (schilderen, leggen nieuwe vloer, plaatsen nieuwe keukenunit)
 • Contact onderhouden met partijen die via de verhuurder werkzaamheden hebben uitgevoerd (verplaatsen wanden, extra airco units en aanpassen elektra)
 • Planning gemaakt en bewaakt voor doorlooptijd van één maand
 • Meubilair uitgezocht ter aanvulling op het reeds aanwezige (vergadertafels, vergaderstoelen, kasten)
 • Aanvullende materialen aangeschaft ter versterking van de uitstraling van de verdieping (o.a. verlichting, gymnastiekballen om een deel van de dag op te zitten (core stability), kastjes ter decoratie aan de wanden)
 • Het einddoel van een nieuwe kantooretage behaald, waarbij we continu het proces zorgvuldig hebben afgestemd en gemonitord om de juiste uitstraling en sfeer neer te zetten

“Wij hebben Ingrid destijds ingeschakeld om ons kantoor van Eindhoven naar Utrecht te verhuizen. Een behoorlijk project, dat zij organisatorisch prima heeft afgehandeld. Ook over de tweede, interne verbouwing en verhuizing die Ingrid voor ons geregeld heeft ben ik zeer tevreden. Samenwerkend met verschillende partijen heeft ze de nieuwe werkplek smaakvol ingericht en ook nog tegen een redelijke prijs. Ingrid is gedreven, heel precies en staat effectief op haar strepen als dat nodig is. Ik kan een ieder dan ook aanbevelen om met SmilingFirst te werken, of het nu om grote of kleine projecten gaat, privé of zakelijk.”

Nico Brokking,  Directeur/eigenaar Triceps

Opknappen woning

Een familie uit Vleuten (vader en dochter) kwam met een hulpvraag bij SmilingFirst voor het opknappen van hun woning. Wens en noodzaak was dat het prettiger wonen werd voor allebei, met gepaste privacy en geschikt voor de mindervalide vader. Zo is er een traplift geplaatst om één van de verdiepingen toegankelijk te maken. De andere wensen waren van een nieuwe vloer (op beide verdiepingen), nieuwe gordijnen (op één verdieping) en het schilderen van beide verdiepingen en ook de begane grond.

Uitgangspunt was dat in ieder geval de begane grond (huiskamer) en ook de verdieping erboven binnen 6 weken klaar zouden zijn. Vader zou dan weer thuiskomen na een verblijf in het ziekenhuis. Na de eerste kennismaking konden we gelijk aan de slag.

Wat hebben we gedaan?

 • Plan gemaakt en afgestemd (conform het beschikbare budget) voor de inrichting en daarmee samenhangende werkzaamheden (schilderen en kleurstellingen, nieuwe vloer, functies ruimten, inrichting en aankleding, etc.)
 • Partijen gezocht voor werkzaamheden en de levering van materialen
 • Planning gemaakt en bewaakt voor doorlooptijd van 6 weken
 • Als ‘organisator’ contact onderhouden met uitvoerende partijen en regelmatig op locatie geweest om vinger aan de pols te houden, af te stemmen en kwaliteit en planning volgens afspraak te bewaken
 • Afvoer van materialen geregeld via externe partijen
 • Regelmatige updates (live, telefoon of mail) naar opdrachtgever i.v.m. de voortgang van het proces en tevens contact i.v.m. afstemming
 • Bewaken van het administratieve proces (controle van facturen en origineel naar opdrachtgever)
 • Actie genomen op aanvullende wensen, waaronder het opnieuw laten bekleden van eetkamerstoeltjes en de uitvoering daarvan
 • Het einddoel is gehaald: een opgefrist huis binnen de beschikbare tijd, waardoor de traplift kon worden geplaatst en de vader het ziekenhuis kon verlaten. De zorgdames zijn ook blij met de nieuwe inrichting waar het voor hen prettiger en efficiënter werken is!

Ordina

Het kantoor van Ordina Finance aan de Paasheuvelweg in Amsterdam Zuidoost werd vanwege de groei te klein. Ook was het niet meer representatief voor de ontvangst van klanten en bood het te weinig comfort voor de medewerkers om hun werk te kunnen doen. Op loopafstand werd een nieuw kantoor gevonden.

Bij de indiensttreding van Ingrid Wendel als office manager bij Ordina Finance, kreeg zij ook de rol van projectmanager voor de complete verhuizing (voorbereiding, bouwfase, oplevering).

Het bijzondere in deze opdracht was de combinatie met de rol van office manager. Daarmee zorgde Ingrid ervoor dat het nieuwe kantoor ook goed door de mensen kon worden gebruikt. Dan hebben we het over de organisatie van de schoonmaak, de beveiliging, restaurant en barfunctie, opstellen van gebruiksregels, medewerkers voorzien van toegangspas, opstarten van BHV, uitbreiden van het receptieteam, parkeerbeleid, inrichten van telefonie en medewerkers voorzien van instructies.

Daarnaast voerde Ingrid de volgende activiteiten uit:

 • Gebouwen in de omgeving bekeken en op basis daarvan een keuze gemaakt voor de afwerking aan de buitenzijde van het pand (rode baksteen in plaats van glanzend plaatmateriaal)
 • Planning gemaakt voor het proces vanaf de start van de bouw tot aan de oplevering
 • Partij geselecteerd (2M Architektuur) voor de begeleiding van de bouw en inrichting tot en met de oplevering. Ook namens de bouwmaatschappij was een vertegenwoordiger actief betrokken. Er was veelvuldig contact over de faciliteiten rond het gebouw en de centrale hal en receptie
 • Maandelijkse projectmeetings gepland om de voortgang te bespreken en op tijd keuzes te kunnen maken in verband met levertijden van materialen, waardoor tussentijdse planningen zijn gehaald en daarmee ook de verhuisdatum
 • Ruimtes bepaald waar medewerkers elkaar kunnen ontmoeten (restaurant, bar, middenkernen, koffiehoek op iedere verdieping)
 • Materialen uitgezocht om de sfeer en uitstraling van het nieuwe kantoor te versterken
 • Verhuizer geselecteerd en datum voor verhuizing gepland
 • Kantoor volgens planning opgeleverd en vervolgens verhuizing gecoördineerd. Op de afgesproken datum konden alle medewerkers aan de slag op hun nieuwe werkplek
 • De ‘finishing touch’ gerealiseerd nadat we één maand gewerkt hebben in het nieuwe kantoor. Als je er werkt ervaar je wat werkt en wat niet. Met die ervaring kun je ook de laatste dingen goed regelen, waardoor het project succesvol wordt afgerond. De managers en medewerkers zijn blij met hun nieuwe werkomgeving.

“Ik heb als projectmanager vanuit het architectenbureau met Ingrid samengewerkt voor de inrichting en begeleiding van het nieuwe kantoor van Ordina Finance in Amsterdam. Een mooi en groot nieuw kantoor waarbij zij als projectmanager deel heeft uitgemaakt van het project- en ontwerpteam. Mijn opdrachtgever werd ook de gebruiker van het gebouw. Er was dus een gedeelde verantwoordelijkheid in het realiseren van het project. Belangrijke bijdragen van Ingrid in het succes lagen vooral op het vlak van de communicatie en organisatie maar ook zeker het aandragen van eigen (esthetische) ideeën en oplossingen. Zij was de schakel tussen opdrachtgever/de organisatie(cultuur) en leverancier en dit heeft op een effectieve manier bijgedragen aan het succes van het project.

Het eindresultaat was een kwalitatief hoogwaardig pand, in goede verhouding met de prijs en voor alle medewerkers goede voorzieningen om plezierig in te werken. Vooral de actieve, positieve en trouwe persoonlijkheid van Ingrid is me bijgebleven en ze is een persoon waar je heel goed mee kan samenwerken. De ervaring van dit project gecombineerd met haar kwaliteiten vormt een perfecte basis om de dienstverlening van SmilingFirst aan te bieden. Voor haar toekomstige klanten is het simpel want Ingrid zegt wat ze doet en doet wat ze zegt!”

Niels Maree, directeur van MarCoon (voorheen Projectmanager 2M Architektuur)

Verhuizing naar verpleeghuis met vertrouwde elementen

Een oudere mevrouw uit Vleuten verruilde haar eigen huis voor een woon-slaapappartement in een verpleeghuis. SmilingFirst werd gevraagd om de verhuizing te verzorgen.

Het belangrijkste doel van deze verhuizing was om haar nieuwe woonplek op orde te brengen zodanig dat er voor haar een herkenbare, vertrouwde sfeer is. Een goede selectie van vertrouwde meubels en accessoires uit haar oude huis zorgen hiervoor. Prominent aspect hierin zijn de grote, professionele foto’s in haar nieuwe woning van haar vertrouwde plek bij de open haard met haar snuisterijen, haar boekenkast en haar voordeur. Dat maakt het thuisgevoel compleet voor haar.

Wat hebben we gedaan?

 • Meubilair geselecteerd uit haar oude woning om mee te nemen naar haar nieuwe woonplek
 • Aanvullend, nieuw meubilair uitgezocht, budget besproken en besteld
 • Fotograaf opdracht gegeven voor prominente foto’s uit haar oude woning
 • Contact onderhouden met de overkoepelende organisatie van het betreffende verpleeghuis i.v.m. de ruimte die voor haar beschikbaar zou komen en de regels die daar gelden
 • Planning gemaakt voor het moment waarop het appartement beschikbaar zou komen. Vanaf dat moment moest binnen een week worden verhuisd
 • Verhuisbedrijf geselecteerd en verhuisplan gemaakt en besproken met haar en haar familie
 • Georganiseerd dat de meubels in elkaar werden gezet op de nieuwe locatie en allerhande klussen werden uitgevoerd
 • Verhuizing begeleid en er voor gezorgd dat uiteindelijk het appartement binnen een week compleet was ingericht naar volle tevredenheid van de bewoonster

  De reactie van mevrouw zelf op haar nieuwe woning? “Ik vind het heel mooi en het voelt goed”

“SmilingFirst heeft er voor gezorgd dat de verhuizing zonder stress is verlopen. Het is voor mijn zus heerlijk om binnen 8 dagen alles goed op de rit te hebben.

Al haar spullen zijn in haar nieuwe appartement vakkundig geplaatst en opgehangen door de juiste mensen. Het is heerlijk om hier op terug te kijken. Het geeft mij een goed gevoel dat mijn zus nu op haar plek zit.”

—  Ria, zus en plv opdrachtgever

“SmilingFirst ontzorgt, daar is geen woord van gelogen. Ingrid heeft mij laten zien dat verhuizen niet perse een life event is met alle ellende en stress er omheen. Ze is transparant, werkt gestructureerd en schroomt niet om met nieuwe ideeën te komen. Wat enorm heeft geholpen is haar planning en grote netwerk om alle klusjes gedaan te krijgen. Ze denkt aan alles!.” )

Hayat Rahali, Zorgcoördinator ABR

Verhuizing naar veilige omgeving in zorgcentrum

De mentor van een oudere mevrouw uit Vleuten benaderde SmilingFirst om voor deze mevrouw de verhuizing te regelen van een woonzorg centrum in Vleuten naar een zorgcentrum in Harmelen. De verhuizing moest vanuit veiligheid voor deze dame zeer spoedig plaatsvinden.
Met de weinige spullen die beschikbaar waren, was het toch heel belangrijk om vertrouwdheid en herkenbaarheid terug te laten komen in haar nieuwe kamer van de groepswoning. Eigen inbreng van deze dame was helaas niet mogelijk. Extra belangrijk dus om goed te voelen welke sfeer en spullen haar snel dit vertrouwde gevoel konden geven.

Wat hebben we gedaan:

 • De nieuwe locatie bezocht samen met de mentor om een goede inschatting te maken van de nieuwe woonomgeving
 • Meubilair en persoonlijke spullen geselecteerd uit haar appartement om mee te nemen naar de nieuwe locatie
 • Selectie gemaakt van materiaal dat weg kon en het bruikbare naar de Kringloop
 • Planning gemaakt voor een snelle verhuizing en oplevering van haar appartement
 • Verhuisbedrijf geselecteerd en verhuisplan gemaakt
 • De kamer in het nieuwe zorgcentrum ingericht met meubilair en persoonlijke spullen
 • Verhuizing begeleid en er voor gezorgd dat binnen 2 dagen de kamer op de nieuwe locatie was ingericht met persoonlijke spullen van deze mevrouw

“Terugkijkend op de verhuizing was het voor mij erg fijn dat ik me vooral kon bezig houden met mevrouw en jij alle verhuisperikelen op je nam. Het was een hele klus omdat mevrouw verzamelde en zaken verstopte en geen zorg/begeleiding toe liet.

De samenwerking was erg plezierig en verliep geheel volgens afspraak. Je was duidelijk in hoe je e.e.a. wilde aanpakken en hebt dat zo ook uitgevoerd. Ook de nabespreking en afronding was plezierig.

Het is fijn om iemand te kunnen inschakelen die de verhuizing coördineert, heel veel dank daarvoor.

Ik zal mijn ervaring gaan delen met collega mentoren omdat we regelmatig in situaties werkzaam zijn waarbij er geen verwanten zijn.”

José Stortelder, mentor/regio-ondersteuner

ABC

Een oudere mevrouw uit Vleuten verruilde haar eigen huis voor een woon-slaapappartement in een verpleeghuis. SmilingFirst werd gevraagd om de verhuizing te verzorgen.

Het belangrijkste doel van deze verhuizing was om haar nieuwe woonplek op orde te brengen zodanig dat er voor haar een herkenbare, vertrouwde sfeer is. Een goede selectie van vertrouwde meubels en accessoires uit haar oude huis zorgen hiervoor. Prominent aspect hierin zijn de grote, professionele foto’s in haar nieuwe woning van haar vertrouwde plek bij de open haard met haar snuisterijen, haar boekenkast en haar voordeur. Dat maakt het thuisgevoel compleet voor haar.

Wat hebben we gedaan:

 • De nieuwe locatie bezocht samen met de mentor om een goede inschatting te maken van de nieuwe woonomgeving
 • Meubilair en persoonlijke spullen geselecteerd uit haar appartement om mee te nemen naar de nieuwe locatie
 • Selectie gemaakt van materiaal dat weg kon en het bruikbare naar de Kringloop
 • Planning gemaakt voor een snelle verhuizing en oplevering van haar appartement
 • Verhuisbedrijf geselecteerd en verhuisplan gemaakt
 • De kamer in het nieuwe zorgcentrum ingericht met meubilair en persoonlijke spullen
 • Verhuizing begeleid en er voor gezorgd dat binnen 2 dagen de kamer op de nieuwe locatie was ingericht met persoonlijke spullen van deze mevrouw

“Terugkijkend op de verhuizing was het voor mij erg fijn dat ik me vooral kon bezig houden met mevrouw en jij alle verhuisperikelen op je nam. Het was een hele klus omdat mevrouw verzamelde en zaken verstopte en geen zorg/begeleiding toe liet.

De samenwerking was erg plezierig en verliep geheel volgens afspraak. Je was duidelijk in hoe je e.e.a. wilde aanpakken en hebt dat zo ook uitgevoerd. Ook de nabespreking en afronding was plezierig.

Het is fijn om iemand te kunnen inschakelen die de verhuizing coördineert, heel veel dank daarvoor.

Ik zal mijn ervaring gaan delen met collega mentoren omdat we regelmatig in situaties werkzaam zijn waarbij er geen verwanten zijn.”

José Stortelder, mentor/regio-ondersteuner

ABC

De mentor van een oudere mevrouw uit Vleuten benaderde SmilingFirst om voor deze mevrouw de verhuizing te regelen van een woonzorg centrum in Vleuten naar een zorgcentrum in Harmelen. De verhuizing moest vanuit veiligheid voor deze dame zeer spoedig plaatsvinden.
Met de weinige spullen die beschikbaar waren, was het toch heel belangrijk om vertrouwdheid en herkenbaarheid terug te laten komen in haar nieuwe kamer van de groepswoning. Eigen inbreng van deze dame was helaas niet mogelijk. Extra belangrijk dus om goed te voelen welke sfeer en spullen haar snel dit vertrouwde gevoel konden geven.

Wat hebben we gedaan:

 • De nieuwe locatie bezocht samen met de mentor om een goede inschatting te maken van de nieuwe woonomgeving
 • Meubilair en persoonlijke spullen geselecteerd uit haar appartement om mee te nemen naar de nieuwe locatie
 • Selectie gemaakt van materiaal dat weg kon en het bruikbare naar de Kringloop
 • Planning gemaakt voor een snelle verhuizing en oplevering van haar appartement
 • Verhuisbedrijf geselecteerd en verhuisplan gemaakt
 • De kamer in het nieuwe zorgcentrum ingericht met meubilair en persoonlijke spullen
 • Verhuizing begeleid en er voor gezorgd dat binnen 2 dagen de kamer op de nieuwe locatie was ingericht met persoonlijke spullen van deze mevrouw

“Terugkijkend op de verhuizing was het voor mij erg fijn dat ik me vooral kon bezig houden met mevrouw en jij alle verhuisperikelen op je nam. Het was een hele klus omdat mevrouw verzamelde en zaken verstopte en geen zorg/begeleiding toe liet.

De samenwerking was erg plezierig en verliep geheel volgens afspraak. Je was duidelijk in hoe je e.e.a. wilde aanpakken en hebt dat zo ook uitgevoerd. Ook de nabespreking en afronding was plezierig.

Het is fijn om iemand te kunnen inschakelen die de verhuizing coördineert, heel veel dank daarvoor.

Ik zal mijn ervaring gaan delen met collega mentoren omdat we regelmatig in situaties werkzaam zijn waarbij er geen verwanten zijn.”

José Stortelder, mentor/regio-ondersteuner

ABC

Een oudere mevrouw uit Vleuten verruilde haar eigen huis voor een woon-slaapappartement in een verpleeghuis. SmilingFirst werd gevraagd om de verhuizing te verzorgen.

Het belangrijkste doel van deze verhuizing was om haar nieuwe woonplek op orde te brengen zodanig dat er voor haar een herkenbare, vertrouwde sfeer is. Een goede selectie van vertrouwde meubels en accessoires uit haar oude huis zorgen hiervoor. Prominent aspect hierin zijn de grote, professionele foto’s in haar nieuwe woning van haar vertrouwde plek bij de open haard met haar snuisterijen, haar boekenkast en haar voordeur. Dat maakt het thuisgevoel compleet voor haar.

Wat hebben we gedaan:

 • De nieuwe locatie bezocht samen met de mentor om een goede inschatting te maken van de nieuwe woonomgeving
 • Meubilair en persoonlijke spullen geselecteerd uit haar appartement om mee te nemen naar de nieuwe locatie
 • Selectie gemaakt van materiaal dat weg kon en het bruikbare naar de Kringloop
 • Planning gemaakt voor een snelle verhuizing en oplevering van haar appartement
 • Verhuisbedrijf geselecteerd en verhuisplan gemaakt
 • De kamer in het nieuwe zorgcentrum ingericht met meubilair en persoonlijke spullen
 • Verhuizing begeleid en er voor gezorgd dat binnen 2 dagen de kamer op de nieuwe locatie was ingericht met persoonlijke spullen van deze mevrouw

“Terugkijkend op de verhuizing was het voor mij erg fijn dat ik me vooral kon bezig houden met mevrouw en jij alle verhuisperikelen op je nam. Het was een hele klus omdat mevrouw verzamelde en zaken verstopte en geen zorg/begeleiding toe liet.

De samenwerking was erg plezierig en verliep geheel volgens afspraak. Je was duidelijk in hoe je e.e.a. wilde aanpakken en hebt dat zo ook uitgevoerd. Ook de nabespreking en afronding was plezierig.

Het is fijn om iemand te kunnen inschakelen die de verhuizing coördineert, heel veel dank daarvoor.

Ik zal mijn ervaring gaan delen met collega mentoren omdat we regelmatig in situaties werkzaam zijn waarbij er geen verwanten zijn.”

José Stortelder, mentor/regio-ondersteuner

ABC

De mentor van een oudere mevrouw uit Vleuten benaderde SmilingFirst om voor deze mevrouw de verhuizing te regelen van een woonzorg centrum in Vleuten naar een zorgcentrum in Harmelen. De verhuizing moest vanuit veiligheid voor deze dame zeer spoedig plaatsvinden.
Met de weinige spullen die beschikbaar waren, was het toch heel belangrijk om vertrouwdheid en herkenbaarheid terug te laten komen in haar nieuwe kamer van de groepswoning. Eigen inbreng van deze dame was helaas niet mogelijk. Extra belangrijk dus om goed te voelen welke sfeer en spullen haar snel dit vertrouwde gevoel konden geven.

Wat hebben we gedaan:

 • De nieuwe locatie bezocht samen met de mentor om een goede inschatting te maken van de nieuwe woonomgeving
 • Meubilair en persoonlijke spullen geselecteerd uit haar appartement om mee te nemen naar de nieuwe locatie
 • Selectie gemaakt van materiaal dat weg kon en het bruikbare naar de Kringloop
 • Planning gemaakt voor een snelle verhuizing en oplevering van haar appartement
 • Verhuisbedrijf geselecteerd en verhuisplan gemaakt
 • De kamer in het nieuwe zorgcentrum ingericht met meubilair en persoonlijke spullen
 • Verhuizing begeleid en er voor gezorgd dat binnen 2 dagen de kamer op de nieuwe locatie was ingericht met persoonlijke spullen van deze mevrouw

“Terugkijkend op de verhuizing was het voor mij erg fijn dat ik me vooral kon bezig houden met mevrouw en jij alle verhuisperikelen op je nam. Het was een hele klus omdat mevrouw verzamelde en zaken verstopte en geen zorg/begeleiding toe liet.

De samenwerking was erg plezierig en verliep geheel volgens afspraak. Je was duidelijk in hoe je e.e.a. wilde aanpakken en hebt dat zo ook uitgevoerd. Ook de nabespreking en afronding was plezierig.

Het is fijn om iemand te kunnen inschakelen die de verhuizing coördineert, heel veel dank daarvoor.

Ik zal mijn ervaring gaan delen met collega mentoren omdat we regelmatig in situaties werkzaam zijn waarbij er geen verwanten zijn.”

José Stortelder, mentor/regio-ondersteuner